Boeken

BoekieBoekie voor een goed doel

Astrid schreef de volgende boeken:

‘De Koning & het Muisje’

Een mooi verhaal met een muzikaal tintje. Door de muziek van Schubert werd zij geïnspireerd en schreef het verhaal over een boze koning en een muisje als zijn lakei. Een grappig boekje in een gouden doosje met een ‘kattenbelletje’.

Zachte kaft, voorleesboek, prijs incl. verzendkosten € 9,95
2001
2007

‘De avonturen van Simon Buki’

Het reizen door Kenia en de ontmoetingen met de lokale bevolking zijn voor de auteur een inspiratie geweest dit boek te schrijven. De kinderen in Nanyuki en RamsonKiiru Mwangi hebben de illustraties gemaakt.

Bij het lezen van het boek ga je op reis! De reis brengt je naar een prachtige berg: Mount Kenya. Aan de voet van de berg woont Simon Buki. Hij leeft net als vele andere kinderen en hun familie in een Kikuyu-dorp. Hij geniet van een onbezorgd leven. Maar Simon moet een reis maken en wel een heel bijzondere. Hij moet alleen op pad om op zoek te gaan naar de sneeuw op de Mount Kenya. Op zijn reis ontmoet hij de wilde dieren, de vogels en de bloemen. Zij leren hem vertrouwen te hebben in de dromen die hij heeft.

Harde kaft, prenten-voorleesboek, vanaf 7 jaar, prijs incl. verzendkosten € 14,95

‘Hoe Olifant zijn liefje vond’

Het kinderboek was een geweldig project waarbij een balans is gevonden tussen tekst en tekening. Het is een prachtig lees- en prentenboek en een kleurrijk boek voor de allerkleinste. Zelfs ouders vinden het leuk om voor te lezen!

De illustratie zijn van Petra Bollen die op een heel creatieve manier het verhaal weergeeft.

Harde kaft, prenten-voorleesboek, vanaf 4 jaar, prijs incl. verzendkosten € 25,00
2009
2020

‘Jan uit het Poepstraatje’

Jan is een vrolijke jongen van 8 jaar oud. Jan heeft een probleem en kan moeilijk poepen en plassen! Hij bedenkt een list. En zo heeft hij meteen een mooi verhaal voor zijn spreekbeurt op school.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar als prenten- voorleesboek en vanaf 8 jaar als leesboek.

Dit boek is ook verkrijgbaar via Bol.com en De Boekenshop van BoekenGilde.

Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Embrace Life, voor meer informatie over de stichting, zie de website www.embracelife.nl 

Harde kaft, prent en voorleesboek, vanaf 4 jaar, prijs, incl. verzendkosten € 25,00

Voor het schrijven van dit boek liet Astrid van Harmelen zich inspireren door kinderen die moeite hebben met plassen en poepen. Zij kreeg medelijden met de kinderen die minder goed in staat zijn naar het toilet te gaan voor een plas of een drol neer te leggen. Sterk fantaseren over poep en plas kan helpen als het echt op een toiletgang aankomt. Jan gebruikt als metafoor zijn fantasie en verandert zijn omgeving om makkelijk te kunnen plassen en poepen.

De illustraties zijn gemaakt door Eefke Groot.